Lancering ‘van het Groen’:
samen impact maken

update – 3 november 2023

De ‘van het Groen’ groeigroep wil samen impact maken. Poladvies is één van de drijvende krachten achter dit initiatief. Thomas Rikhof, Henri Jansen, Marnix van de
Baan
en Léon te Winkel gaan samen met garDsign en Poladvies op ontdekkingsreis om groenbedrijven toekomstbestendiger te maken.

Zes partners

In september 2023 besloten de deelnemers nóg nauwer met elkaar te gaan samenwerken als ondernemers ‘van het Groen’. Samen gaan zij de komende twee jaar op ontdekkingsreis om met elkaar te verkennen wat de (on)mogelijkheden zijn van het klimaatadaptief maken van huis en tuin. Ook richten zij zich op duurzaam ondernemerschap in al zijn facetten, met onderwerpen als positionering in de markt, het aantrekken en behouden van personeel en leiderschap. Onlangs ging de groep, die op dit moment bestaat uit zes partners, concreet van start: hoveniers Rikhof tuinen, Tuin en Groenservice Henri Jansen, Van de Baan Tuinen en TWS hoveniers, samen met garDsign en Poladvies.

Ervaringen deelnemers

Hovenier Henri Jansen uit Wehl leert niet alleen zelf veel van de bijeenkomsten; ook vindt hij het waardevol dat hij anderen wat kan leren. “En soms is het ook fijn dat je door de gesprekken de bevestiging krijgt dat je op de goede weg zit. Daarnaast vind ik het heel nuttig om een actueel onderwerp als de klimaattransitie in de van het Groen-bijeenkomsten samen beet te pakken.” Hovenier Thomas Rikhof vertelt over het initiatief: “Ik heb een groot netwerk. Er zijn ondernemersclubjes genoeg en ik ken veel mensen. Maar de Van het Groen-groep is wat anders, omdat je met vakmensen praat.”

Op weg naar een betere wereld

De groep doet samen nieuwe waardevolle inzichten op, door trainingen, bijeenkomsten en excursies. Teunis van de Pol, oprichter van garDsign: “Eén van onze doelen is te komen tot inzichten waarmee we groenbedrijven toekomstbestendiger maken op het gebied van de vakinhoud én op bedrijfsmatig vlak. “In de komende jaren zoeken we uit hoe we als individu en als groep impact kunnen maken op weg naar een betere wereld.”

Op weg naar een betere wereld

De groep doet samen nieuwe waardevolle inzichten op, door trainingen, bijeenkomsten en excursies. Teunis van de Pol, oprichter van garDsign en Poladvies: “Eén van onze doelen is te komen tot inzichten waarmee we groenbedrijven toekomstbestendiger maken op het gebied
van de vakinhoud én op bedrijfsmatig vlak. “In de komende jaren zoeken we uit hoe we als individu en als groep impact kunnen maken op weg naar een betere wereld.”

Ook meedoen? Dat kan!

Wil jij ook stap voor stap leren hoe jij jouw bedrijf toekomstbestendiger maakt? Sluit je dan aan bij Van het Groen en groei met ons mee!